greva-tabla.jpgPeste 60% dintre cadrele didactice dâmboviţene vor intra, de luni, în grevă generală pe termen nelimitat, potrivit sindicaliştilor, însă Inspectoratul Şcolar susţine că desfăşurarea Bacalaureatului nu va fi afectată.

Purtătorul de cuvânt al Sindicatului Liber Învăţământ Dâmboviţa, Marius Popescu, a declarat că peste 60% dintre membrii de sindicat au semnat pentru grevă, peste 90% dintre cadrele didactice dâmboviţene fiind înscrise în acest sindicat.

Numărul protestatarilor ar putea fi însă mai mic, Marius Popescu apreciind că ar putea fi directori de şcoli care să facă „presiuni asupra cadrelor didactice pentru a intra la cursuri”, mai ales că, de luni, elevii de clasa a XII-a susţin proba de comunicare într-o limbă modernă.

„Până luni, mai sunt însă câteva zile, în care pot apărea şi excese din partea unor directori de unităţi şcolare. Vreau să-i atenţionez că, dacă vor exercita presiuni asupra colegilor care şi-au declarat dreptul la grevă, drept care încă este prevăzut şi garantat de Constituţia României, de legislaţia în vigoare şi de convenţiile internaţionale, încalcă aceste legi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Sindicatului Liber Învăţământ Dâmboviţa.

Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa susţine însă că Bacalaureatul se va desfăşura normal. Şeful ISJ Dâmboviţa, Elena Manolescu, a dat asigurări, vineri, că profesorii care şi-au anunţat intenţia de a participa la grevă, 93 la număr, au fost înlocuiţi în comisiile de examinare. Din comisiile de examinare fac parte peste 500 de asistenţi şi 200 de examinatori. AGERPRES