clasa-scoala.jpgDin numărul total de 235 de unităţi şcolare din judeţul Mehedinţi, 145, ceea ce reprezintă aproximativ 60% din acesta, nu au autorizaţii sanitare de funcţionare din cauza neasigurării condiţiilor obligatorii, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Daniela Jenaru.

Potrivit sursei citate, majoritatea şcolilor care nu îndeplinesc standardele impuse de normele sanitare se află în mediul rural, unde administratorii acestora – primăriile, nu au fondurile necesare pentru a moderniza infrastructura lor. „Elevii din aceste şcoli nu beneficiază de apă curentă, de fose pentru apele reziduale, de grupuri sanitare şi nici de un sistem de colectare a deşeurilor”, a afirmat Jenaru.

La rândul său, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici, a precizat că, de la începerea anului şcolar 2014-2015, niciun director de unitate de învăţământ nu a mai solicitat eliberarea unei autorizaţii sanitare de funcţionare. „Noi nu putem accepta justificări de genul nu avem bani pentru investiţii. Legea este lege şi fără fermitate nu o putem respecta. Când vom constata că şcolile respective vor fi racordate la o reţea de alimentare cu apă potabilă şi nu vor mai avea toaletele în curte, vom permite autorizarea lor”, a spus Ionovici. AGERPRES