Peste 600 de elevi din 40 de judeţe se vor afla în perioada 19-21 mai la Iaşi pentru a lua parte la cea de-a XXI-a etapă naţională a concursului de matematică aplicată „Adolf Haimovici„.

Inspectorul de matematică în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Irina Căpraru, a declarat, joi, că la ediţia de anul acesta participă 621 de elevi din 40 de judeţe, care vor fi însoţiţi de 52 profesori. Concursul de matematică aplicată „Adolf Haimovici” se desfăşoară sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale.

Acest important eveniment educaţional se adresează elevilor de liceu, de la profilele tehnic, servicii şi resurse naturale şi protecţia mediului, real – specializarea ştiinţele naturii, umanist, de la specializarea filologie clasele a IX-a şi a X-a, precum şi specializarea ştiinţe sociale clasele a IX-a şi a XII-a. Proba de concurs va avea loc în cadrul Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial Iaşi. Fiecare ediţie a concursului de matematică aplicată a reprezentat o probă a maturităţii participanţilor, maturitate dovedită începând cu decizia pregătirii pentru concurs, prin timpul, energia, încrederea şi speranţa investite, până la raportarea decentă la succes, prin respectul pentru câştigători, dar şi prin înţelepciunea acceptării înfrângerii„, a precizat inspectorul de matematică Irina Căpraru. AGERPRES