medalii.jpgPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că peste 600 de olimpici naţionali şi şefi de promoţie vor primi câte 1.000 de lei fiecare, aceeaşi sumă revenind profesorilor care au pregătit olimpici şi diriginţilor în cazul şefilor de promoţie, toţi urmând să beneficieze de o excursie pe litoralul românesc la vară. Edilul a făcut acest anunţ la Gala Şefilor de Promoţie şi a Olimpicilor Naţionali din Şcolile Gimnaziale Bucureştene.

„Primăria Generală vă va trimite până în sărbători, deci în perioada imediat următoare, şi un premiu constând în 1.000 de lei pentru cei 633 de elevi premianţi (…). Nu este o sumă foarte mare, dar este totuşi ceva, un mic dar din partea Primăriei Capitalei ca recunoştinţă şi recompensă pentru tot efortul vostru de a fi olimpici naţionali şi şefi de promoţie. Pentru profesorii care au un elev olimpic la o materie anume, această sumă va fi de asemenea primită de acel profesor, tot 1.000 de lei şi pentru elevii care sunt şefi de promoţie (…). Decizia a fost ca dirigintele să primească şi el pentru şeful de promoţie. În plus, toţi cei 633 de elevi din Capitală din şcolile gimnaziale care sunt olimpici naţionali sau şefi de promoţie vor merge la vară într-o tabără de şapte seri pe litoralul românesc, bineînţeles şi cu profesorul care i-a ajutat să ajungă la acele performanţe şi, de asemenea, cu dirigintele în cazul şefului de promoţie”, a declarat Firea.

Primarul general spune că rezultatele acestor elevi contrazic percepţii potrivit cărora învăţătura nu contează. „Mă bucur că voi sunteţi cel mai bun exemplu că ceea ce se afirma acum vreo 7-8 ani în ţară, şi anume că nu contează cartea şi cât de mult învăţăm, trebuie doar să fim descurcăreţi. Voi aţi contrazis aceste percepţii publice greşite, pentru că nu este aşa şi e adevărat, mai sunt şi procente infime de persoane care reuşesc în viaţă pe alte principii, dar nu întotdeauna foarte sănătoase, dar calea corectă pe care v-au îndrumat părinţii, profesorii voştri este aceea a învăţăturii şi nu vreau sub nicio formă să dau lecţii, dar vă spun din proprie experienţă că în momentul în care am decis să consider că studiile nu trebuie să se oprească doar la nivel de liceu, ci în momentul în care gândeşti către învăţământul universitar, academic şi către o specializare, singura şansă este munca”, a spus Firea. AGERPRES