Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea a primi de la Ministerul Educaţiei, peste 70 de table interactive, în valoare de peste 660.000 de lei, care vor fi distribuite în 16 unităţi de învăţâmânt liceal din judeţ, a informat instituţia.

Potrivit IŞJ Vrancea, 40 de table interactive vor ajunge în nouă licee din Focşani, alte nouă table vor fi distribuite către licee din Adjud, opt la Vidra, şapte la Dumitreşti, patru table vor fi distribuite în două licee din Odobeşti, iar alte trei table vor ajunge la Mărăşeşti.

Fiecare tablă interactivă este completată cu un videoproiector şi o unitate PC i5, echipamentele primite având o valoare totală de 665.105,28 lei, TVA inclus.

Conducerea IŞJ Vrancea apreciază că noua achiziţie de echipamente electronice va contribui la creşterea calităţii actului educaţional în unităţile de învăţâmânt liceal vrâncene.

Pe 10 aprilie 2021, IŞJ Vrancea a distribuit, gratuit, 874 de laptopuri elevilor care nu dispun de echipamente electronice proprii care să le permită participarea la activităţi de învăţare care au componentă digitală sau la activităţi de învăţare online.

Tablele interactive au fost achiziţionate de către Ministerul Educaţiei, prin aplicarea prevederilor Ordinului ministrului educaţiei nr. 3166/21.01.2021 privind criteriile de repartizare a laptopurilor achiziţionate de Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă prin Proiectul privind învăţământul secundar – ROSE. AGERPRES