Peste 8.000 de candidaţi s-au înscris pe locurile scoase la concurs de la licenţă şi master la Universitatea din Craiova, în sesiunea de admitere – iulie 2020, admiterea la facultate în acest an realizându-se exclusiv on-line.

Potrivit Universităţii din Craiova, pentru ciclul Licenţă, la cele 12 facultăţi, au aplicat on-line cu 1.261 de candidaţi mai mulţi faţă de anul precedent. Astfel, pe cele 2.860 de locuri la buget, au fost depuse aproximativ 6.000 de dosare din care 4.325 de candidaţi unici. La Master, au fost alocate 1.720 de locuri, pentru care au fost depuse aproximativ 2.500 de dosare. În ceea ce priveşte studenţii străini, au aplicat peste 400 de candidaţi (la studii universitare de licenţă, master şi an pregătitor).

În acest an, la majoritatea specializărilor admiterea s-a efectuat prin concurs de dosare, cu excepţia specializărilor vocaţionale.

„Sistemul on-line a funcţionat şi cu siguranţă vom merge în continuare în felul acesta. Comisia centrală de admitere, comisia de admitere pentru studenţii străini şi comisiile de admitere ale facultăţilor şi-au făcut foarte bine treaba, au fost în permanenţă on-line şi i-au consiliat pe candidaţi. Platforma poate fi perfecţionată şi vom elimina deplasarea viitorilor studenţi la sediile facultăţilor pentru admitere”, a declarat rectorul Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Ionuţ Spînu.

Universitatea din Craiova oferă posibilitatea pregătirii în 95 de programe de licenţă şi 85 de programe de master, repartizate pe şase domenii fundamentale de ierarhizare existente în acest moment la nivel naţional. Universitatea din Craiova se numără printre cele mai importante instituţii organizatoare de doctorat din România: 27 de domenii şi 145 de conducători de doctorat afiliaţi şcolilor doctorale.

„Studenţii Universităţii din Craiova au la dispoziţie o infrastructură de pregătire şi cercetare de ultimă generaţie, precum şi parteneriate extrem de solide cu mediul socio-economic şi cu cel academic internaţional – Universitatea din Craiova este partener academic strategic pentru mai bine de 250 de universităţi din lume. Următoarea sesiune de admitere la Universitatea din Craiova este programată la începutul lunii septembrie 2020. Toate informaţiile pot fi accesate pe site-ul instituţiei, www.ucv.ro şi pe paginile facultăţilor”, se mai spune în comunicat. AGERPRES