Peste 8 milioane de lei vor fi alocaţi pentru reabilitare şi investiţii în şcolile din Târgu-Jiu

clasa_moderna.jpgPrimarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a anunţat, miercuri, că suma care va fi alocată anul acesta pentru investiţii, dar şi pentru reparaţii în unităţile şcolare din oraş se ridică la valoarea de peste 8 milioane de lei.

Deşi bugetul local nu a fost încă stabilit, edilul şef a menţionat că va aloca această sumă pentru şcoli, iar în paralel vor fi accesate şi alte programe pentru reparaţii şi investiţii în unităţile de învăţământ. Florin Cârciumaru a adăugat că cel mai important lucru îl reprezintă, în acest moment, schimbarea sau reabilitarea mobilierului din unităţile de învăţământ.

“Se lucrează insistent la definitivarea bugetului pe 2013, încă nu ştim pe ce ne putem baza, în paralel cu finalizarea bugetului se lucrează la programul de investiţii, programul de lucrări de gospodărie comunală şi reparaţii şi programul de igienizări şi investiţii noi la unităţile şcolare. Am mers personal la foarte multe unităţi, ca pe baza discuţiilor cu directorii să cunoaştem problemele, să stabilim un program amănunţit şi să putem începe lucrările. Aproximativ 8 milioane de lei vom aloca pentru şcoli, am insistat să primim bani şi de la Guvern pe diferite programe pentru unităţile şcolare. Dacă anul trecut am avut probleme majore cu asigurarea căldurii, probleme legate de acoperiş sau probleme legate de grupurile sanitare, la ora actuală avem la anumite unităţi şcolare probleme cu mobilierul”, a declarat primarul municipiului Târgu-Jiu. AGERPRES