clasa_pregatitoare2.jpgPeste 6.100 de copii din judeţul Iaşi au fost înscrişi, până în prezent, în clasa pregătitoare, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. Purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, Sabina Manea, a declarat că, la nivelul judeţului Iaşi, sunt disponibile pentru clasa pregătitoare, pentru anul şcolar următor, peste 8.100 de locuri în 370 de clase.

„Putem spune că procesul continuă, dar în proporţie de peste 80 la sută este încheiat, judeţul Iaşi având o populaţie şcolară de peste 127.000 elevi şi preşcolari în anul şcolar curent. Unii părinţi vizează anumite şcoli, aşteptând, probabil, celelalte etape, iar unii părinţi preferă şcolile particulare. Sunt şi situaţii în care, din diferite motive, cum ar fi părinţi plecaţi în străinătate, înscrierea este amânată”, a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Conform acesteia, prima etapă de înscrieri se încheie vineri, 18 martie, la ora 18.00, fiind urmată de alte două etape, dar există şi posibilitatea de a înscrie elevii la Clasa pregătitoare pe durata verii, întrucât „dreptul la educaţie este un drept fundamental al copilului, iar Clasa pregătitoare face parte din învăţământul obligatoriu”. AGERPRES