elevi.jpgPeste 800 de locuri au ramas neocupate, dupa primele doua etape de admitere, in liceele din judet, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, prof. Aurel Graur, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Prahova.

Printre liceele care mai au locuri libere se afla Colegiul National ‘Mihai Viteazul’ Ploiesti, cotat a fi numarul 1in judet, unde au ramas disponibile 11 locuri la clasa de matematica-informatica, cu predare bilingva in limba franceza.

Prof. Aurel Graur sustine ca este o sansa pentru cei ce doresc sa se inscrie la cel mai bun liceu din judet. Este vorba de cei care au completat gresit optiunile, nu si-au depus dosarele de inscriere la liceele unde au fost repartizati sau care sustin acum examenele de corigenta si sunt cunoscatori ai limbii franceze.

Cele mai multe locuri libere au ramas la Grupul Scolar Industrie Usoara Ploiesti, unde sunt 120 de locuri pentru profilul industrie textila si pielarie. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Prahova a mai precizat ca sunt suficiente locuri la liceu pentru toti absolventii clasei a opta. Pentru ocuparea celor 822 de locuri libere la liceu se pot inscrie cei aproximativ 500 de elevi care urmeaza sa sustina examenele de corigenta si cei peste 60 de absolventi de clasa a opta care nu si-au depus pana in prezent dosarele de inscriere la liceu. Repartizarea candidatilor pe locurile ramase libere se va face in sedinta publica in data de 4 septembrie, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere.