umf_tgmures.jpgLiga Studenţilor din Târgu Mureş a anunţat participarea a peste 800 de studenţi din ţară şi străinătate la cea de-a XIX-a ediţie a Congresului Internaţional de Comunicări Ştiinţifice pentru Studenţi, Tineri Medici şi Farmacişti „Marisiensis”, organizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

„Marisiensis este cea mai importantă manifestare ştiinţifică studenţească, desfăşurată în mediul universitar din Târgu Mureş. Aflat la ediţia a XIX-a, congresul reuneşte peste 800 de participanţi din rândul studenţilor, 150 de cadre universitare şi 100 de cadre medicale. Manifestarea beneficiază de participare internaţională, atât din partea profesorilor invitaţi pentru cursuri şi workshopuri (venind din Marea Britanie, Italia, Turcia, Austria, Ungaria etc.) cât şi din partea participanţilor activi şi pasivi, în special datorită promovării la nivel studenţesc internaţional şi naţional. În acest an avem deja confirmate participări din Serbia, Macedonia, Republica Moldova, Slovacia şi Brazilia”, au anunţat organizatorii.

Congresul Internaţional de Comunicări Ştiinţifice pentru Studenţi, Tineri Medici şi Farmacişti „Marisiensis”, care se va derula în perioada 22-26 aprilie, îi va avea ca invitaţi printre alţii, pe ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, în deschiderea evenimentului, precum şi două somităţi în lumea medicală, academician profesor doctor Leon Dănăilă (cel mai mare neurochirurg român) şi pe academician profesor doctor Irinel Popescu (chirurg generalist).

„Desfăşurarea conferinţei constă în prezentarea lucrărilor de cercetare ale studenţilor şi tinerilor medici, farmacişti şi în susţinerea de numeroase cursuri, workshopuri, mese rotunde sau traininguri pentru participanţii noştri şi festivitatea de premiere a celor mai bune lucrări susţinute. Abstractele sunt publicate în revista Acta Medica Marisiensis a Editurii Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, cotată B+ şi recunoscută internaţional”, mai precizează Liga Studenţilor Târgu Mureş. AGERPRES