reabilitare-scoli.jpgPeste 8,5 milioane de lei s-au acordat in anul trecut judetului Teleorman din bugetul Ministerului Educatiei pentru reabilitarea unor unitati de invatamant din mai multe localitati urbane si rurale.

Seful Inspectoratului Scolar Teleorman, Constantin Amarie, a declarat ca „in conditii dificile” Guvernul si-a onorat, totusi, toate promisiunile fata de invatamant. In Teleorman banii s-au folosit mai ales pentru finalizarea unor lucrari incepute in anii anteriori.

Potrivit sursei citate, 2009 a fost anul in care scolile au putut beneficia si de creditele-angajament, prin contractarea si efectuarea unor lucrari cu plata prevazuta in 2010. Inspectorul general scolar crede ca banii de la buget trebuie folositi mai judicios si a dat exemplu comuna Balaci. Initial aici s-a intocmit proiect pentru consolidarea scolii vechi, dar ulterior, cu acordul autoritatilor locale, cladirea s-a distrus pentru a se ridica una noua.

„Astfel, s-au cheltuit 350.000 de lei, iar constructia nu poate fi terminata, in conditiile in care de aceasta scoala nu va mai fi nevoie din cauza reducerii numarului elevilor”, a afirmat Constantin Amarie. In afara fondurilor alocate pentru repararea si reabilitarea unor scoli, in Teleorman s-au asigurat fondurile necesare pentru derularea altor programe nationale din domeniul educatiei. Toate solicitarile de burse „Bani pentru liceu” si de abonamente la transportul elevilor navetisti au fost onorate, acordandu-se rechizite gratuite in valoare de 300.000 de lei, a mai precizat sursa citata. AGERPRES