examen titularizare.jpgPeste 900 de bistriţeni s-au înscris în acest an la examenul de titularizare, deşi numărul posturilor titularizabile este de doar 105, potrivit informaţiilor furnizate joi de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Pentru concursul de titularizare sesiunea 2011 sunt scoase la concurs 629 de posturi în judeţ, dintre care 524 sunt netitularizabile. În perioada 14 – 24 iunie au fost depuse 962 de dosare ale candidaţilor, dintre care 39 nu au fost validate.

Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru posturile de educator (165) şi învăţător (122), acestea fiind urmate de limba şi literatura română (78 candidaţi), educaţie fizică şi sport (67 candidaţi), limba engleză (46), matematică (45) şi geografie (45).

În vederea desfăşurării probelor scrise din data de 13 iulie se va asigura supravegherea fiecărei săli. În toate sălile de concurs vor fi instalate camere video de supraveghere. Candidaţii care renunţă din proprie iniţiativă la concurs pot solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii, şi părăsesc sala după cel puţin o oră de la deschiderea plicului cu subiecte. AGERPRES