clasa_goala.jpgPeste 92% dintre unităţile de învăţământ din judeţul Tulcea sunt autorizate din punct de vedere sanitar pentru a fi deschise, potrivit autorităţilor judeţene. Prefectul judeţului Tulcea, Lucian Simion, a declarat luni că 263 din cele 285 de şcoli din judeţ au primit până în prezent autorizaţie de funcţionare, pentru alte opt stabilindu-se măsuri de conformare.

„Mai sunt probleme în special în Delta Dunării, dar şi în unele zone de la terasa judeţului, unde s-a verificat calitatea apei şi s-a dispus măsura de a se utiliza filtre de apă. Chiar şi în aceste condiţii, avem anul acesta cel mai mare procent din ultimii ani al şcolilor autorizate”, a afirmat prefectul Lucian Simion.

Pentru transportul elevilor la unităţile de învăţământ, potrivit acestuia, sunt asigurate mijloacele auto, Inspectoratul Şcolar Judeţean aşteptând un răspuns din partea ministerului de resort pentru alocarea a două autovehicule cu dublă tracţiune pentru localităţile în care deplasarea este mai dificilă, una dintre acestea fiind CA Rosetti, Delta Dunării. „Evaluăm în momentul de faţă situaţia contractelor de pază a şcolilor din judeţ. Anul trecut, 60% dintre unităţi aveau contracte de pază şi vrem să vedem în ce măsură acest procent va creşte în anul şcolar următor”, a menţionat prefectul Lucian Simion.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Dumitru Damian, a declarat pentru AGERPRES că acţiunile de igienizare s-au încheiat în toate unităţile şcolare din judeţ şi că toate posturile din învăţământul tulcean vor fi acoperite de cadre didactice. „Este adevărat că avem unele posturi neacoperite în prezent, dar situaţia se va remedia până la începutul anului şcolar, urmând să apelăm la cadrele didactice necalificate cu experienţă”, a afirmat Dumitru Damian.

Anul trecut, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, 85% dintre unităţile de învăţământ din judeţ au primit autorizaţie pentru funcţionare. AGERPRES