Peste 93.000 de candidaţi înscrişi la sesiunea a doua a Bacalaureatului 2012

bacalaureat7.jpgUn număr de 93.676 de candidaţi s-au înscris pentru sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat de anul acesta, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Potrivit ministrului, acest număr nu-i cuprinde pe cei care trebuie să susţină corigenţe, ei urmând să fie cuprinşi după ce vor trece aceste examene.

Referitor la posibilitatea introducerii în viitor a examenului de Bacalaureat diferenţiat, în funcţie de profilul de studiu, Ecaterina Andronescu a precizat că directorii de licee cu care a discutat au înclinat către această soluţie.

“Până acum, din ceea ce am discutat, pare că lumea cu care am discutat înclină spre un Bacalaureat diferenţiat”, a spus ea.

Ministrul a menţionat că o ordonanţă de urgenţă privind examenul de Bacalaureat, emisă de Guvern în 2010, se află în prezent în dezbaterea Parlamentului, iar în cuprinsul acestei reglementări se pot aduce amendamente în sensul diferenţierii Bac-ului.

În legătură cu posibilitatea organizării Bacalaureatului transdisciplinar, ministrul a arătat că nu poate fi aplicată o astfel de soluţie în condiţiile actuale.
“Nu putem să organizăm Bacalaureat transdisciplinar fără o pregătire anterioară, o predare transdisciplinară”, a explicat Andronescu. AGERPRES