Peste o mie de locuri libere la liceele gălățene

clasa-scoala.jpgUn număr de 1.136 de locuri au rămas libere în liceele gălăţene, după prima etapă a examenului de admitere în clasa a IX-a, a anunţat, joi, inspectorul şcolar general adjunct, Diana Bulai.

“În planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2013-2014, în judeţul Galaţi au fost prevăzute 190 de clase la învăţământ de zi, 12 clase la învăţământ seral, şi nouă clase la frecvenţă redusă. După prima etapă de admitere au rămas şi locuri libere. Profilul dominant, la care au rămas locuri neocupate, este cel tehnic, cu specializările mecanică şi electric”, a declarat Bulai.

Potrivit acesteia, un număr de 4.014 candidaţi din judeţul Galaţi şi 95 de elevi din alte judeţe, au participat anul acesta la prima etapă a examenului de admitere în clasa a IX-a. Dintre aceştia, 4.084 au fost admişi, iar 25 de elevi au rămas nerepartizaţi din lipsă de opţiuni. În acest an, în rândul absolvenţilor de clasa a VIII-a, cea mai căutată specializare a fost cea de ştiinţe ale naturii. Locurile rămase libere la liceele gălăţene vor putea fi ocupate în etapa de admitere care se va derula în perioada 1 – 10 septembrie.
În ceea ce priveşte cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, Bulai a declarat că s-au înscris 1.695 de candidaţi, cu 45 mai mulţi decât numărul respinşilor în prima rundă.

Examenul va debuta pe 19 august cu probele de competenţe, care se vor derula până pe 23 august. Între 26 şi 30 august vor fi probele scrise, rezultatele se afişează pe 2 septembrie, iar cele de după contestaţii pe 5 septembrie. AGERPRES