Peste o sută de elevi de clasele a XI-a şi a XII-a din patru licee din Brăila petrec, săptămâna aceasta, o zi în opt companii şi instituţii, pentru a se familiariza cu activităţile şi responsabilităţile pe care le presupune meseria respectivă, acţiune care face parte din a XI-a ediţie a programului internaţional “Job Shadow DayŽ” .

La această acţiune participă 120 elevi de le Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Sanitar “Ana Aslan”, Liceul Teoretic “Mihail Sebastian” şi Colegiul Economic “Ion Ghica”, care au optat pentru a se familiariza cu meserii precum inspector în administraţie publică, poliţist, medic, farmacist sau bibliotecar.
Programul are drept scop promovarea în rândul elevilor a unei mai bune înţelegeri a profesiei pe care o doresc şi a modului de funcţionare a unei companii şi îi ajută pe elevi să înţeleagă care sunt responsabilităţile şi activităţile unui angajat din domeniul în care doresc tinerii să lucreze, prin accesul direct la locul de muncă al acestuia. “Cu câteva ore petrecute alături de un elev şi cu mult suflet pus în activităţile din ziua respectivă, orice angajat, fie dintr-o companie privată sau instituţie poate schimba destinul unui tânăr. Orice experienţă la un loc de muncă înseamnă o şansă în plus pentru un tânăr să îţi aleagă o meserie ştiind ce responsabilităţi şi ce pregătire presupune aceasta”, a declarat Daniela Staicu, Marketing & Communication Manager la Junior Achievement România. AGERPRES