Universitatea „Transilvania” din Braşov primeşte în primul semestru al anului universitar 2017 – 2018 peste o sută de studenţi din 12 ţări europene, în cadrul programului Erasmus+, majoritatea dintre aceştia optând pentru profilul inginerie, au informat, luni, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de biroul de presă al Universităţii „Transilvania”, numărul acestor studenţi este în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când la universitatea braşoveană au fost 98 de studenţi în cadrul mobilităţilor Erasmus +.

În primul semestru al acestui an universitar, un număr de 102 studenţi din 12 ţări europene vor învăţa în 15 facultăţi ale Universităţii ”Transilvania”. Cei mai mulţi provin din Spania (25) şi Turcia (23). Urmează Franţa cu 14 studenţi, Italia cu 12, Germania, Grecia, Letonia şi Polonia cu câte cinci, Portugalia – patru, Belgia – doi, Danemarca şi Slovacia, câte un student.

Conform comunicatului, majoritatea studenţilor internaţionali au ales facultăţile cu profil ingineresc, dar nu fac excepţie nici facultăţile cu profil umanist precum Facultatea de Sociologie şi Comunicare, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei sau Facultatea de Litere. Ca o noutate, în acest an, pe lista preferinţelor se află şi Facultatea de Muzică.

Programul Erasmus + este cel mai important program de învăţământ şi formare profesională din Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte mobilitatea şi cooperarea la nivelul învăţământului superior din Europa. Programul le oferă posibilitatea studenţilor, cadrelor didactice, sau altor persoane să studieze sau să predea în străinătate, pe o perioadă determinată de timp. Programul a fost înfiinţat în 1987, iar de atunci, milioane de studenţi din Europa şi nu numai au studiat gratuit pentru un semestru sau un an în alte ţări, potrivit sursei citate. AGERPRES