bani3.jpgSuma de peste patru milioane lei a fost achitată de reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu, de la început anului şi până la data de 1 iulie, pentru utilităţile şi consumabilele tuturor unităţilor de învăţământ din municipiu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Patrimoniu din cadrul instituţiei, Constantin Fârţă.

Potrivit acestuia, banii respectivi au fost alocaţi din bugetul total al instituţiei şi au fost utilizaţi atât pentru plata utilităţilor clădirilor în care funcţionează şcolile şi grădiniţele, cât şi pentru cheltuieli materiale de birotică sau alte necesităţi.

„S-au plătit absolut toate utilităţile şi se asigură finanţarea în continuare a necesarului de fonduri (pentru unităţile şcolare – n.r.), drept pentru care nu avem nici un fel de arierat la prezenta dată. Din bugetul total al municipiului Târgu-Jiu s-au achitat din standard-cost până la data de 1 iulie, 4.170.000 lei, ceea ce înseamnă aproximativ 42 de miliarde în lei vechi. S-au asigurat, la solicitările unităţilor şcolare sau preşcolare, toate solicitările care ne-au parvenit, constând în mici probleme de cheltuieli materiale, de birotică şi alte necesităţi”, a spus Constantin Fârţă.

Acesta a mai menţionat că, în prezent, sunt derulate lucrări de reparaţii şi întreţinere la mai multe şcoli şi grădiniţe din municipiu, fiind continuat totodată programul de dotări al unităţilor.
În municipiul Târgu-Jiu există 51 de unităţi de învăţământ, din care 9 colegii, 5 licee, 11 şcoli generale, 9 grădiniţe cu program prelungit şi 17 cu program normal.Din totalul acestora, sunt organizate şi structurate sub forma centrelor financiare cu personalitate juridică un număr de 28 de unităţi şcolare. AGERPRES