reparatii_scoala.jpgPrimăria municipiului Galaţi a alocat peste zece milioane de lei pentru investiţii şi reparaţii în unităţile de învăţământ, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Emanuela Turcu.

Potrivit acesteia, pentru lucrările de reparaţie şi igienizare a unităţilor de învăţământ s-au alocat anul acesta 5,6 milioane de lei, bani care au fost distribuiţi, în funcţie de solicitări şi necesităţi, tuturor grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din Galaţi. Sume de peste 100.000 lei au fost direcţionate către 20 de unităţi de învăţământ – aproximativ o treime din total – care necesită reparaţii mai ample.

„S-au alocat sume suficiente pentru reparaţii şi igienizarea tuturor unităţilor de învăţământ din Galaţi. Am cerut ca toate firmele care vor face lucrări în şcoli, licee şi grădiniţe să lucreze în ritm alert, în aşa fel încât să fie totul gata până la începutul anului şcolar. Am cerut şi funcţionarilor din primărie, care au atribuţii în acest sens, să verifice permanent stadiul lucrărilor din unităţile de învăţământ’, a declarat primarul Marius Stan.

Fonduri importante de la bugetul local au fost alocate anul acesta şi pentru investiţii în unităţile de învăţământ, în prezent fiind în derulare lucrări în valoare totală de 4,7 milioane de lei.
De cea mai consistentă investiţie, 1,9 milioane lei, beneficiază Şcoala nr. 9 Calistrat Hogaş, unde se derulează ample lucrări de reabilitare şi modernizare. Şi Colegiul Economic Virgil Madgearu are alocate peste 950.000 lei pentru reabilitare. Lucrări de consolidare în valoare de peste 1,2 milioane de lei se fac la Grădiniţa nr. 45 Parfumul Teilor şi sala de festivităţi a Colegiului Naţional Costache Negri, iar Şcoala nr. 28 Mihai Eminescu va avea centrală termică proprie, valoarea investiţiei ridicându-se la 475.000 lei.
,,Este foarte important să facem investiţii în unităţile de învăţământ. Nu ne putem limita doar să reparăm ce există, să dăm cu var şi să vopsim nişte uşi şi nişte cercevele. Şcolile au nevoie de investiţii serioase şi avem planuri ambiţioase în ceea ce priveşte acest capitol. Ani la rând, unităţile de învăţământ din Galaţi au avut parte doar de o mână de var şi o igienizare pe ici, pe acolo şi cam atât. Acum avem proiecte de modernizare şi reabilitare a tuturor şcolilor, liceelor şi grădiniţelor din oraş şi, pe etape, vom investi fonduri consistente în această direcţie’, a spus primarul Marius Stan. AGERPRES