Institutia educationala International House din Marea Britanie si reprezentantii programului educational FastTracKids Romania au depus o petitie la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, in care reproseaza faptul ca banii cei mai multi de la buget se indreapta catre invatamantul superior, in detrimentul invatamantului primar si prescolar.
„Formarea si reforma ar trebui sa inceapa de jos, de la primele trepte ale invatamantului. Am depus o petitie in care am semnalat problemele din invatamantul prescolar si in care ne oferim sprijinul ministerului pentru a realiza o programa pentru invatamantul prescolar, programa care, in prezent, nu se poate spune ca exista”, a declarat directorul de marketing al FasTracKids Romania, Alexei Acsinte.

In opinia reprezentantului FasTracKids, una dintre problemele invatamantului prescolar o reprezinta faptul ca acest tip de invatamant „are functia de baby sitting si nu are o componenta didactica”. „Ar trebui ca invatamantul prescolar sa dezvolte competentele, sa dezvolte creativitatea si sa-l faca pe copil sa aplice cunostintele”, a explicat Acsinte.

International House si FasTracKids Romania vor organiza o intalnire cu Jonathan Scheele si ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in Romania, Robin Barnett, cu tema „Lipsa reformei in invatamantul primar compromite sansele Romaniei in Uniunea Europeana”. La intalnire, se va discuta despre invatamantul primar din Romania, despre consecintele neadaptarii la standardele UE, cat pierd anual firmele din cauza carentelor de comunicare ale liderilor si unde se situeaza Romania in ceea ce priveste cunoasterea limbilor straine fata de alte tari europene.

FasTracKids a fost desemnat de revista americana Entrepreneur Magazine drept programul educational pentru copii numarul 1 in lume (categoria enrichment education for children), fiind prezent in 30 de tari cu peste 160 de centre.

Programul FasTracKids International din Denver, SUA, fructifica oportunitatile copiilor in perioada cuprinsa intre trei si opt ani, cand 80% din conexiunile interneuronale ale creierului uman se formeaza. Prin metode de predare creative, programul abordeaza 12 teme de studiu: Comunicare, Tehnologie, Creativitate, Scopuri si obiective in viata, Literatura, Arta si Teatru, Biologie, Matematica, Stiintele naturii, Astronomie, Stiintele Pamantului, Economie, fiind structurat in sesiuni de cate doua ore, o data pe saptamana, timp de doi ani.

In lectiile FasTracKids, copiii invata prin experimente, prezentari filmate la fiecare sesiune de curs, discutii, jocuri de rol, activitati practice si jocuri atractive. Salile de curs sunt dotate cu FasTracKids Learning Station: un sistem inovativ format din board interactiv, videoproiector, computer si camere de filmat, similar cu cel folosit in universitatile Harvard , Oxford, MIT. Pe langa imbunatatirea cunostintelor, programul pune accent deosebit pe dezvoltarea abilitatilor fundamentale folosite in viata, cum ar fi gandirea creativa, comunicarea si vorbirea, lucrul in echipa, luarea de decizii, rezolvarea de probleme , leadership, transferul cunostintelor in practica.