Platforma de e-learning lansată de Primăria Capitalei, prin Proedus, va fi accesibilă în curând tuturor elevilor din România, după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti a alocat suma necesară pentru achiziţia unui server care să susţină un număr semnificativ de utilizatori. Din martie şi până în prezent, aceasta a fost accesată de peste 100.000 de elevi din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, instituţia a lansat, în luna martie a acestui an, prin Proedus – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti, platforma de e-learning – www.hubproedus.ro, care a fost accesată până în prezent de peste 100.000 de elevi din Bucureşti.

„La cererea a sute de elevi şi părinţi din alte oraşe din România, doresc să anunţ că în cel mai scurt timp extindem la nivel naţional această iniţiativă a Primăriei Capitalei, care a avut un succes extraordinar! Astfel, toţi elevii din România vor putea accesa platforma realizată de Primăria Capitalei prin Proedus! Pentru aceasta, în ultima şedinţă de Consiliu General am propus, iar consilierii generali au aprobat, suma de 100.000 de lei necesară achiziţiei unui server care să susţină accesarea unui număr semnificativ de utilizatori unici, simultan, pe platformă, atât bucureşteni, cât şi utilizatori naţionali”, a afirmat primarul general, Gabriela Firea.

Firea a explicat că la această platformă de e-learning lucrează activ aproape 1.000 de profesori din Capitală. „Aceştia s-au străduit să organizeze şi să înregistreze lecţii online, audio şi video care să completeze programa şcolară, astfel încât să îi poată ajuta pe preşcolari, elevi sau studenţi. În afară de programa care presupune lecţii de limba română, matematică, istorie, biologie, chimie, fizică sau limbi străine, platforma hubproedus oferă şi alte tipuri de cursuri, cum ar fi teatru, cinematografie, dicţie, jurnalism şi multe altele”, a spus primarul.