Salvaţi Copiii a lansat o campanie al cărei obiectiv este de a aduce în atenţia părinţilor principalele riscuri din mediul online care îi vizează pe copii şi pune la dispoziţie platforma www.farafrica.ro, un serviciu on-line de informare şi consiliere pe această temă.

Potrivit unui comunicat al Salvaţi Copiii, în perioada pandemiei au crescut pericolele pe internet pentru copii, 42% declarând că s-au confruntat cu o situaţie dificilă.

Conform studiului „Impactul crizei COVID-19 şi al carantinei asupra copiilor din România”, realizat de Organizaţia Salvaţi Copiii, trei din 10 copii spun că au petrecut zilnic mai mult de 6 ore pe internet în perioada pandemiei, în timp ce cele mai des întâlnite riscuri online au fost dependenţa de internet (54,1%), ştirile false (39,5%) şi cyberbullying-ul (25,8%).

„Pentru a îi ajuta pe copii să depăşească aceste obstacole şi pentru a veni în sprijinul lor, precum şi cel al părinţilor, Organizaţia Salvaţi Copiii lansează campania ‘Creştem o generaţie fără frică’. Obiectivul campaniei este acela de a aduce în atenţia părinţilor principalele riscuri din mediul online care îi vizează pe copii, de a le oferi sfaturi practice şi resurse care să îi ghideze, dar şi de a le arăta că nu trebuie să se descurce singuri. Chiar şi cei mai conectaţi la mediul online dintre părinţi au la rândul lor temeri şi incertitudini, se găsesc uneori în situaţii pe care nu ştiu cum să le gestioneze şi apelează la sfaturile specialiştilor”, precizează Salvaţi Copiii.

Organizaţia menţionează că pe platforma www.farafrica.ro se găsesc sfaturi utile, resurse, mesajele transmise de susţinătorii campaniei, precum şi modalităţile prin care părinţii pot contacta psihologii şi specialiştii liniei de consiliere ctrl_AJUTOR.

Lansarea campaniei a fost marcată printr-un eveniment online organizat miercuri, ce i-a avut ca invitaţi pe susţinătorii campaniei – Dana Rogoz, Ela Crăciun, Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prinţesa Urbană) şi Cristian China-Birta, care au discutat despre pericolele din mediul online la care sunt expuşi copiii în această perioadă şi au oferit exemple despre cum gestionează fiecare, în familie, utilizarea dispozitivelor digitale.

Campania „Creştem o generaţie fără frică” este derulată în cadrul programului european Ora de Net şi vine ca o continuare a campaniei „O lume fără frică”, demers susţinut de Alina Eremia, Irina Rimes, Mimi, Deliric şi Alex Dărăgiu, ce a avut ca scop susţinerea copiilor care au experimentat situaţii de cyberbullying, a adăugat Salvaţi Copiii. AGERPRES