Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) au la dispoziţie un nou instrument de angajare prin intermediul platformei http://careers.csubb.ro, lansată cu scopul de a facilita angajarea sau identificarea oportunităţilor de internship în funcţie de domeniile specifice de studiu.

Proiectul face parte din strategia elaborată de Consiliul Studenţilor din UBB, în vederea creării unui cadru adecvat de sprijinire, dezvoltare şi încurajare a spiritului antreprenorial în rândul studenţilor şi absolvenţilor în primii trei ani de la absolvire, strategie în care se încadrează şi înfiinţarea Societăţii Antreprenoriale Studenţeşti.

„Platforma vine ca parte componentă a unui pachet de proiecte iniţiate de CSUBB, proiecte menite să sprijine studentul de la începutul primului ciclu de studiu până când acesta se află în grupul de alumni. Platforma este strâns legată de proiectul lansat de CSUBB privind Societăţile Antreprenoriale Studenţeşti, dar şi de un proiect de practică pe care, cel mai probabil, îl vom lansa la sfârşitul acestui an. Sperăm că iniţiativele noastre le vor fi cu adevărat de ajutor studenţilor şi aşteptăm integrarea unui număr cât mai mare de tineri în rândul beneficiarilor acţiunilor noastre”, a afirmat Cătălin Hădadea, prefectul studenţilor Universităţii Babeş-Bolyai.

Coordonatorii proiectului precizează că nu este vorba despre o platformă obişnuită de job-uri, ci despre una dedicată în totalitate studenţilor. „Noi încercăm în permanenţă să creştem gradul de angajare în domeniul absolvit. Astfel, prin intermediul acestei platforme, absolvenţii sau viitorii absolvenţi pot să îşi caute un loc de muncă folosind ca parametru de căutare chiar profilul lor. De asemenea, am vrut să avem un mediu în care companiile să poată adăuga uşor anunţuri, fără a mai fi limitate de diferite constrângeri”, a subliniat coordonatorul proiectului, Andrei Tecsi.

Platforma a fost implementată de UBB cu sprijinul companiei IT clujene LolaTech. AGERPRES