parlament.jpgPlenul reunit al Parlamentului a aprobat miercuri, cu 173 de voturi pentru, 82 împotrivă şi o abţinere, proiectul bugetului Ministerului Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului pe anul 2012, în sumă de 19,929 miliarde de lei.

În anul 2012 domeniului Educaţiei îi este alocat 3,64% din PIB. Deputaţii şi senatorii au aprobat trei amendamente la proiectul bugetului MECTS, asumate de Comisiile de buget-finanţe din cele două Camere ale Parlamentului, acestea vizând redistribuiri de fonduri. Astfel, s-a aprobat ca suma alocată la ‘Programe pentru tineret’ să fie diminuată cu 6.720 mii lei, care vor fi repartizaţi în vederea majorării sumei pentru ‘indemnizaţia de merit’. De asemenea, capitolul privind cheltuielile aferente programelor cu finanţare rambursabilă este diminuat cu suma de 20.000 mii lei, care va fi redistribuită la capitolul ‘Bunuri şi servicii’ în vederea asigurării fondurilor pentru dotări specifice învăţământului pentru unităţile de învăţământ preuniversitar.

Plenul reunit al Parlamentului a respins toate cele 1.628 de amendamente ale Opoziţiei aduse la proiectul bugetului Ministerului Educaţiei pe anul 2012. AGERPRES