Municipiul Ploieşti găzduieşte, în această perioadă, Olimpiada Europeană de Informatică (EJOI) pentru Juniori, eveniment aflat la a V-a ediţie, organizat în premieră în România.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Ploieşti, din cauza situaţiei pandemice, olimpiada, care se adresează tinerilor elevi de până în 16 ani şi la care iau parte anul acesta 171 de elevi, se va desfăşura pentru toate cele 30 de ţări participante în sistem online.

Ţările participante la această ediţie sunt: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Estonia, Franţa, Georgia, Grecia, Ungaria, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveţia, Turcia, Ucraina.

Competiţia constă în două zile de antrenamente (practice session) şi două zile de probe, fiecare a câte 4 ore.

România va fi reprezentată de două echipe de elevi din ţară (8 elevi), selectaţi în urma fazelor judeţene, naţionale şi a barajelor din cadrul olimpiadei organizate anul acesta de Societatea de Performanţă şi Excelenţă în Informatică (OSEPI).

Pentru monitorizarea probelor se respectă regulile impuse de Comitetul Internaţional, aplicate la Olimpiada Internaţională de Informatică pentru competiţiile desfăşurate în format online: monitorizare ambientală şi înregistrarea ecranelor.

Staff-ul României se va afla la Ploieşti, în perioada 24-28 august, din delegaţie făcând parte elevii concurenţi, alături de profesorii team-leaderi, respectiv echipa organizatoare – membrii comisiilor ştiinţifice, tehnice şi de secretariat. AGERPRES