bani in mana.jpgLiberalii solicita ca profesorii care vor participa in acest an la examenul de Bacalaureat sa primeasca o indemnizatie cel putin egala cu cea primita in 2008. Potrivit unui comunicat transmis joi daca acest lucru nu se va intampla, intregul Executiv se va face vinovat de compromiterea acestui examen de „importanta nationala”.

„Este inadmisibil ca, dupa ce au fost mintiti ca vor primi 50% mariri de salariu, dupa ce li s-a diminuat venitul, profesorii sa fie chemati sa faca munca patriotica, in timpul lor liber. Acest lucru este cauzat de modul in care Ecaterina Andronescu a gestionat bugetul Educatiei. PNL militeaza pentru un Bacalaureat curat, pentru respectarea statutului profesorilor, pentru crearea unui cadru adecvat in care elevii sa poata sustine examenul”, se arata in comunicatul mentionat. PNL aminteste ca, in 2008, Cabinetul Tariceanu a acordat 58 de milioane de lei pentru organizarea Bacalaureatului.

Dupa cum se afirma in comunicatul de presa, anul trecut la Bacalaureat presedintii centrelor de examinare au primit cate 1.150 de lei, corectorii cate 7,5 lei pentru fiecare lucrare corectata, iar supraveghetorii cate 64 de lei pe zi.