policolor.jpgDinamica sectorului constructiilor si disponibilitatile financiare ale populatiei, directionate spre efectuarea unor lucrari de amenajare si reamenajare a locuintelor, au determinat o crestere considerabila a pietei de vopsele decorative. Potrivit estimarilor producatorilor, piata de vopsele decorative s-a majorat cu 15%, pastrand ritmul de crestere din ultimii ani.
In luna mai, ISRA Center a realizat un studiu de piata in mediul urban, pe un esantion constituit din 1.102 persoane, obiectivele cercetarii fiind identificarea situatiilor de amenajare a locuintei, evaluarea caracteristicilor produselor folosite, criteriile si locurile de achizitie ale acestora, cunoasterea marcilor si a producatorilor.

Studiul arata ca o mare parte dintre respondenti a realizat, in ultimul an, diferite lucrari de amenajare a locuintei, cum ar fi: redecorari (18%), imbunatatirea finisajelor (37%), modificarea structurii (8%), extinderea spatiului (3%). Cei care au zugravit si vopsit in ultimele 12 luni diferite suprafete interioare si exterioare – sau care intentioneaza sa faca acest lucru – au vizat, cu precadere, bucataria (80%) si balconul (88%). Alegerea vopselelor si a lacurilor destinate acestui scop se face, in general, dupa criterii ce tin strict de caracteristicile produsului: gradul de lavabilitate (71%), puterea de acoperire (70%), timpul de uscare (68%). Cei care efectueaza lucrari de vopsire si lacuire tin, in foarte mare masura, sa aleaga produse ce indeplinesc anumite cerinte: asigura protectie impotriva aparitiei mucegaiului, se usuca rapid dupa aplicare, pot fi utilizate cu usurinta, nu necesita mai multe aplicari, protejeaza impotriva ruginii, sunt rezistente la intemperii.

Intre primele patru cele mai folosite marci, inclusiv la nivel de intentie, au fost mentionate Spor si Deko de la Policolor.

Policolor se afla pe primul loc in topul mentiunile spontane („top of mind”) in ceea ce priveste producatorii de lacuri si vopsele cunoscuti.

„Suntem deosebit de mandri ca cel mai nou brand al Policolor, Deko Professional, ocupa locul patru in clasament, un loc remarcabil, dat fiind ca este atat de apreciat pe piata de retail la numai trei ani de la lansarea oficiala, in masura in care Deko Prefessional se adreseaza in special pietei profesionale”, a declarat Tiberiu Andrioaiei, Director Divizie Deko Professional, Policolor.