Ponta: ”Legea salarizării se va aplica după ce va fi adoptată în Parlament şi promulgată de preşedinte; nu dăm ordonanţă”

Premierul Victor Ponta a declarat luni că proiectul legii salarizării va fi trimis spre dezbatere în Parlament şi că nu intenţionează să dea o ordonanţă pe acest subiect.

“Mai devreme decât să fie trimisă în Parlament, dezbătută şi aprobată în Parlament, promulgată de preşedinte, nu se poate aplica. Nu există altă formulă. Nu intenţionăm să dăm ordonanţă de urgenţă. Ar fi o greşeală, pentru că e o lege atât de complexă, cu atât de multe probleme, încât să zic eu că am făcut-o perfect şi nu mai e nevoie de nimic ar fi o greşeală. Cred că e nevoie de dezbatere în Parlament. Cât va dura dezbaterea în Parlament, dacă mai departe o va promulga sau nu preşedintele, pentru că acum, după surpriza cu Codul fiscal, nu mai pot să zic, nu ştiu dacă o promulgă sau nu”, a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului.
Întrebat dacă vor fi creşteri salariale cu 25% pentru tot personalul bugetar, aşa cum s-a vehiculat o informaţie, Ponta a răspuns: “Aş vrea eu, dar nu”.

“Orice creştere salarială trebuie făcută în limita sustenabilităţii, în aşa fel încât să nu le mărim acum şi, cine ştie, mai târziu, cum a făcut Băsescu să le taie. Ceea ce vom propune va fi doar bazat pe resursele pe care le avem la dispoziţie. Vreau să precizez foarte clar: niciodată nu am spus şi nu voi spune că putem din prima zi sau din primul an la toată lumea să mărim conform legii. Tocmai, e vorba de o etapizare, pe o perioadă de trei sau patru ani”, a explicat premierul. AGERPRES