Dezvoltarea si implementarea portalului reprezinta o componenta esentiala a strategiei pe termen lung pe care Ministerul Educatiei o urmareste in vederea informatizarii sectorului educational din Emiratele Arabe Unite.
SIVECO Romania este implicata intr-un nou proiect educational national, care consta din dezvoltarea si implementarea portalului sistemului de invatamant din Emiratele Arabe Unite. Proiectul este derulat in parteneriat cu companiile Microsoft, ITQAN (EAU) si ITWorx (Egipt).

Portalul pune la dispozitia elevilor, parintilor, reprezentantilor administratiei din Emiratele Arabe Unite si publicului larg in general informatii online ce pot fi accesate din orice locatie.

Proiectul reprezinta pasii initiali pentru implementarea viziunii pe termen lung a Ministerului Educatiei privind transformarea sectorului educational din EAU, trecand la implementarea unei platforme educationale complet noi si a unui Cadru Educational Inter-conectat, bazat pe o infrastructura comuna validata, capabila de scalare astfel incat sa raspunda dezvoltarii ministerului.

Concepul de baza in realizarea arhitecturii informatice pune accent pe usurinta regasirii informatiei – sistemul permitand structurarea organizata, flexibila si ierarhizata a continutului. Informatiile si resursele din portal sunt prezentate atat in limba araba cat si in limba engleza, intr-un mod grupat, tinand cont de domeniile de interes ale utilizatorilor. Grafica atractiva contribuie esential la eficientizarea timpului petrecut de utilizatori pentru regasirea informatiilor de maxim interes.

Accesul liber la portal incurajeaza o comunicare imbunatatita intre partile implicate si sustine in acelasi timp transferul transparent de informatii. Portalul ofera un set de aplicatii adecvate pentru diseminarea de informatii educationale si servicii, avand potentialul de a oferi beneficii crescute pentru comunitate.

Recunoasterea internationala de care se bucura compania i-a convins pe reprezentantii Ministerului Educatiei din Emiratele Arabe Unite de valoarea specialistilor din SIVECO Romania. SIVECO Romania este un nume consacrat la nivel national si international in domeniul IT&C si al solutiilor de eLearning, compania contribuind direct la crearea si dezvoltarea societatii informationale, prin numeroase proiecte precum implementarea primului proiect de informatizare a sistemului de invatamant preuniversitar romanesc – SEI.

Dezvoltarea si administrarea Portalului SEI, unul dintre cele mai mari portaluri educationale din lume, a reprezentat, de altfel, si un criteriu important in selectia companiei SIVECO Romania in cadrul acestui proiect. Portalul reprezinta astazi una dintre cele mai importante surse de date disponibile online, care sa ofere tuturor celor interesati de fenomenul educational din Romania informatii pertinente, corecte si actualizate in timp real. Numarul anual de vizitatori ai portalului a crescut de la an la an, in prezent fiind inregistratI peste 100.000 de utilizatori.

Cu peste 2,5 milioane de vizitatori in luna iulie a acestui an, http://portal.edu.ro a ocupat, conform statisticilor de trafic, locul intai nu numai la categoria educatie/invatamant, dar si in topul general al celor mai vizitate site-uri din Romania. Tot in luna iulie, numarul record de vizitatori inregistrat intr-o singura zi a atins cifra de 283 528.

Dezvoltarea si implementarea portalului reprezinta o componenta esentiala a strategiei pe termen lung pe care Ministerul Educatiei o urmareste in vederea informatizarii sectorului educational din EAU. „Realizarile companiei SIVECO Romania in dezvoltarea si implementarea proiectelor educationale de anvergura se bucura de o recunoastere nationala si internationala deosebita. Astazi suntem in masura sa impartasim din experienta noastra si altor tari interesate sa introduca resursele educationale interactive in sistemul de invatamant”, a declarat Stefan Morcov, Line of Business Manager in cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania isi manifesta, astfel, in continuare, disponibilitatea de a impartasi celor interesati din experienta acumulata in dezvoltarea de proiecte nationale si regionale privind informatizarea invatamantului, urmarind in acelasi timp stabilirea de parteneriate profitabile cu reprezentanti comerciali, guvernamentali sau ai organizatiilor de cercetare din domeniul IT&C.