Porţi Deschise la Transylvania College, în perioada 7-11 ianuarie

transylvania_college.jpgTransylvania College îşi deschide porţile pentru copiii clujeni, în perioada 7 – 11 ianuarie, şi le oferă oportunitatea să devină, pentru câteva ore sau chiar pentru o întreagă săptămână, elevi ai singurei scoli acreditate Cambridge din afara capitalei.

Predarea la liceul Transylvania College se face în limba engleză la toate disciplinele, cu excepţia limbilor străine, conform curriculum-ului oferit si coordonat de universitatea Cambridge. Aşa-numitele examene “A-Levels”, pe care elevii le susţin la absolvirea liceului internaţional Transylvania College sunt recunoscute în România şi în peste 150 de alte ţări din lume, fiind echivalente ale Bacalaureatului.

“Pe lângă faptul că vor vedea cum învăţa elevii într-o şcoală care funcţionează după model britanic şi la standarde internaţionale, vizitatorii vor avea ocazia să cunoască copii din 25 de tari, de pe şase continente, care studiază la Transylvania College alături de copii din diferite zone ale ţării. Invitaţia de a ne vizita este deschisă părinţilor şi copiilor care doresc să vadă cum funcţionează o şcoală unde educaţia este centrată pe elev, unde predarea se face după metode moderne şi inovative, unde obiectivul profesorilor este de a ajuta fiecare copil să îşi atingă potenţialul maxim, o şcoală unde elevii vin cu plăcere şi unde părinţii îşi pot lăsa liniştiţi copiii, ştiindu-i fericiţi şi în siguranţă. De asemenea, elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a, sau chiar cei care abia au început liceul, pot participa la cursurile liceului internaţional Cambridge”, a declarat Anca Rusu, director of Admissions and Communication.

Transylvania College, care până în septembrie 2012 a funcţionat sub numele “Scoala Internaţională Cluj”, vine în întâmpinarea nevoilor elevilor şi părinţilor structurand anul scolar astfel încât să permită elevilor să se concentreze mult mai bine asupra activităţilor din timpul celor două semestre. Acestea cuprind perioade bine definite de studiu de până la 7 săptămâni şi le oferă elevilor mai multe vacanţe bine meritate, asigurând totodată că numărul total de zile petrecut în şcoală corespunde prevederilor Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Faptul că la Transylvania College structura anului şcolar este diferită faţă de cea a şcolilor din sistemul de învăţământ de stat, oferă elevilor care doresc să viziteze şcoala oportunitatea de a-şi programa vizita pe durata vacanţelor intersemestriale.