usamv iasi.jpg„Porţi deschise permanent”, concept implementat de către Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, aflat deja în al doilea an de utilizare, se dovedeşte a fi din ce în ce mai util elevilor.

Pe parcursul a cinci zile, elevi din toate judeţele Moldovei au vizitat facultăţile, amfiteatrele, biblioteca, laboratoarele 3D, baza sportivă şi cantina USAMV Iaşi. Colegiul Naţional „C. Negruzzi” Iaşi, Colegiul Naţional „G. Ibrăileanu” Iaşi, Liceul de Informatică, Colegiul „Mihail Sadoveanu” Paşcani, Grup Şcolar „Iorgu V.Liteanu” Suceava, Colegiul Tehnic „Gh. Cartianu” Piatra Neamţ, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoşani, Grupul Şcolar Agricol Huşi sunt printe unităţile de învăţământ preuniversiar ai căror elevi s-au arătat interesaţi de oferta educaţională a USAMV Iaşi.

În turul Universităţii, atât elevii cât şi profesorii s-au arătat a fi încântaţi de dotatea laboratoarelor, de Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, de bibliotecă – una dintre cele mai moderne din spaţiul universitar ieşean. În topul aprecierilor s-a aflat Centrul de Vizualizare Avansată, unde tinerii au avut posibilitatea să vadă cum se poate studia cu ajutorul tehnicilor inovative din domeniul IT cum ar fi şi tehnologia 3D. Elevii şi-au manifestat interesul pentru consultaţiile demonstrative din clinicile de medicină veterinară, dar şi pentru laboratoarele performante de cercetare. Nu mai puţin importantă pentru elevi a fost şi baza sportivă, a cărei dotare (terenuri de fotbal cu gazon artificial şi nocturnă, teren de baschet şi handbal, sala de fitness, terenuri de tenis, balon presostatic) i-a impresionat.

Reamintim că, USAMV Iaşi propune celor interesaţi un „tur universitar”, la cerere, în mod gratuit, pe baza unei programări telefonice. Programul unei vizite în Universitate cuprinde manifestări inedite şi captivante: vizualizarea 3D a diverselor obiecte în cadrul Centrului de Vizualizare Avansată, vizitarea bibliotecii, laboratoarelor de cercetare, facultăţilor, consultaţii demonstrative în clinicile de medicină veterinară, lecţii de peisagistică.