usamv_iasi.jpgConducerea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Ion Ionescu de la Brad (USAMV) din Iaşi a informat că promovează un altfel de concept de informare a tinerilor interesaţi de oferta educaţională a instituţiei, prin organizarea de „Porţi deschise permanent”. „Dorim eliminarea barierelor instituţionale şi deschiderea către tinerii care vor să devină studenţi ai USAMV Iaşi. Cu o programare telefonică, elevii vizitează obiectivele importante ale instiuţiei şi primesc informaţii referitoare la oferta academică de la persoane abilitate din USAMV”, a spus Vasile Vântu, rectorul USAMV.

Programul unui tur în Universitate cuprinde: vizualizarea 3D a modelelor dezvoltate în cadrul Centrului de Vizualizare Avansată – 3D, vizitarea bibliotecii, consultaţii demonstrative în clinicile de medicină veterinară, lecţii de peisagistică, vizitatea Biobazei, a fermei V. Adamachi, a laboratoarelor ştiinţifice şi de cercetare precum „Fizica solului”, sau laboratorul de analize pentru plante şi sol. „Turul universitar poate fi efectuat în funcţie de disponibilitatea tinerilor şi a cadrelor didactice, iar pentru buna organizare a acţiunii este necesară doar o programare telefonică la Biroul de Promovare şi Imagine”, a mai spus Vasile Vântu.

Din experienţa ultimilor ani privind organizarea turului Universităţii, dotarea laboratoarelor, Aula Magna Haralamb Vasiliu, biblioteca sau Centrul de Vizualizare Avansată, au strârnit curiozitatea şi aprecierea vizitatorilor. Potenţialii candidaţi şi-au manifestat interesul pentru consultaţiile demonstrative din clinicile de medicină veterinară, dar şi pentru Biobaza aflată în administrarea Facultăţii de Zootehnie. Nu mai puţin importantă a fost baza sportivă, a cărei dotare a impresionat de fiecare dată.
De exemplu, anul trecut, peste 2000 de elevi din toate judeţele Moldovei s-au bucurat de turul universitar propus de USAMV Iaşi, numai în săptămâna „Şcoala Altfel”. În total, pe parcursul întregului an, în cadrul proiectului „porţi deschise permanent”, pragul universităţii a fost trecut de peste 3.500 de elevi. AGERPRES