Posturile de educatoare, cele mai râvnite la titularizare in Bistriţa-Năsăud

educatoare.jpgPeste 200 de candidaţi şi-au depus dosare pentru cele 46 de posturi titularizabile de educatoare scoase la concurs în acest an la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, aceştia reprezentând aproape o cincime din totalul persoanelor care se vor prezenta miercuri la examenul de titularizare.

Potrivit informaţiilor comunicate marţi de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, până marţi au fost validate 1.141 de dosare ale concurenţilor, dintre care 201 pentru educatoare, 157 pentru învăţători, 85 pentru catedrele de limba română, 78 pentru cele de educaţie fizică şi sport, 68 pentru cele de psihopedagogie specială, iar 64 pentru cele de geografie.

Numărul de posturi scoase la concursul de titularizare este de 838, dintre care numai 185 sunt titularizabile. Din totalul posturilor, 337 sunt în mediul urban, însă 290 dintre ele nu sunt titularizabile. Iniţial, pentru concursul de titularizare s-au depus 1.178 dosare, însă 37 dintre acestea nu au fost validate de către concurenţi. Absolvenţii din acest an, care nu au depus adeverinţele care să ateste finalizarea cursurilor, mai au timp până miercuri, la ora 9,00, pentru a aduce aceste documente şi a intra în examen. În acest an, lucrările concurenţilor vor fi evaluate, la nivel naţional, în 11 centre stabilite de Ministerul Educaţiei, iar rezultatele vor fi anunţate în 18 iulie. AGERPRES