Potrivit ministrului Liviu Pop, editurile vor livra în câteva zile manuale pentru clasa a V-a către unități școlare

Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat că editurile vor livra în câteva zile manuale pentru clasa a V-a către unități școlare.

Cei de clasa a V-a au o parte dintre manuale. Așa cum am spus, în momentul de față au manualele pe format electronic, pe manuale.edu.ro, sunt manualele de o săptămână încărcate. S-a finalizat săptămâna aceasta comanda de fiecare unitate școlară. În termen de câteva zile, fiecare editură va livra către unitatea școlară manualul pe forma letrică. În rest, profesorii, părinții, elevii pot să folosească de pe platforma manuale.edu.ro manualele în format electronic PDF și digital“, a răspuns Pop, întrebat de jurnaliști, cu prilejul participării sale la un workshop, când vor avea elevii de clasa a V-a manuale pe bănci.

El a subliniat că există și un compendiu care poate fi utilizat. “Sunt chestiuni de zile, cinci, șapte, zece zile. E mai puțin important, pentru că deja există manualul pe format electronic și în același timp au și compendiu (…). Avem opt săptămâni materiile acoperite prin compendiul pe care l-am finalizat la început de an școlar”, a menționat Pop. AGERPRES