Poveștile Cangurului îi provoacă în acest an pe pasionații de lectură să îl celebreze pe dramaturgul Ion Luca Caragiale cu texte inspirate și răspunsuri corecte la itemii propuși, ca în fiecare an, pe niveluri de vârstă și de dezvoltare și cunoaștere.

Concursul din acest an este programat în 18 februarie, iar înscrierile continuă până în 14 februarie – pentru testarea cu materiale tipărite și până în ziua concursului – dacă se alege varianta online de participare.

Cei mai mici dintre concurenți, elevii de la clasa pregătitoare vor răspunde la cele 24 de întrebări cu ajutorul abțibildurilor. Un număr similar de itemi au de rezolvat și colegii de la clasele I și a II-a, în vreme ce elevii de la clasele a III-a și a IV-a trebuie să răspundă la 30 de întrebări.

Elevii de gimnaziu au la dispoziție două niveluri pentru care pot opta: „Creativii” se adreseaza elevilor din clasele a V-a și a VI-a, iar „Cercetașii” este nivelul recomandat celor din clasele a VII-a și a VIII-a.

Liceenii pot alege între „Cutezătorii” –recomandat celor din clasele a IX-a și a X-a și „Cugetătorii” – pentru clasele a XI-a și a XII-a.

Elevii de gimnaziu și liceu au teste de 40 de itemi, însă este important să rețină că vor fi punctați doar 30 de itemi, primii la care s-a răspuns, indiferent dacă greșit sau corect.

Toate detaliile legate de concurs sunt pe www.cangurul.ro.