univ_buc_intreaga.jpgCel de-al IX-lea Simpozion de Geologie Economică este organizat de către două asociații profesionale non-profit: Societatea de Geologie Economică a României și Societatea “Ludovic Mrazec”, în colaborare cu Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București și Institutul Geologic al României, în perioada 30-31 mai 2014.

Simpozionul constituie o manifestare științifică tradițională care se desfășoară o dată la doi ani, începând cu anul 1998. Tematica tuturor acestor simpozioane a fost și este și în prezent strict științifică și a acoperit numai aspecte geologice. În toate aceste simpozioane s-au tratat în mod constant, între alte aspecte științifice, și probleme de protecție a mediului în arii afectate de industria minieră. Și în programul prezentului simpozion una dintre secțiuni este dedicată protecției mediului înconjurător și a impactului industriei miniere asupra factorilor de mediu. În niciuna dintre lucrările științifice prezentate în cadrul simpozionului nu se tratează utilizarea cianurilor sau a fracturării hidraulice.

De asemenea, simpozionul nu a fost și nu este susținut financiar de către companii miniere. Toate materialele aferente simpozionului au fost realizate exclusiv prin contribuția financiară a membrilor Societății de Geologie Economică a României.