deaconescu_catalin.jpgPrefectul Capitalei, Catalin Deaconescu, a coordonat, pe 16 aprilie, sedinta Colegiului Prefectural ce a avut ca tema principala infrastructura sistemului de invatamant din Bucuresti.
Un aspect important discutat in cadrul sedintei a fost stadiul lucrarilor la unitatile de invatamant ce sunt reabilitate prin programul BEI, precum si etapele ce urmeaza a fi parcurse. Reprezentantii directiilor de invatamant din cadrul Primariilor sectoarelor 2, 4 si 6, prezenti la sedinta, au pezentat programul de investitii in infrastructura scolara a autoritatiilor locale din sectoarele respective. Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a propus infiintarea a sase campusuri scolare si a 20 de sali de sport.

Pe 18 aprilie, prefectul Catalin Deaconescu a invitat la discutii reprezentanti ai ISMB si ai directiilor de specialitate din cadrul primariilor de sector pentru a stabili si eficientiza modul in care sunt trasferate fondurile din bugetul Minsterului Educatiei, Cercetarii si Tineretului catre primarii, in vederea realizarii de investitii si pentru continuarea si finalizarea proiectelor deja incepute.

Prefectul Capitalei doreste astfel sa preintampine situatiile din anii trecuti cand, in preajma inceperii unui nou an scolar, lucrariile de reparatii si amenajare desfasurate in unitatile de invatamant au ingreunat procesul educational.