Prefectul de Braila, Mihaela Marcu, i-a recomandat sefului Inspectoratului Scolar Judetean Braila, Iulian Danielescu, sa trimita in scoli o nota prin care sa fie desfiintat serviciul pe scoala al elevilor.

Recomandarea prefectului este sustinuta de seful ISJ Braila, care a precizat ca le-a comunicat deja directorilor de scoli faptul ca sistemul serviciului pe scoala al elevilor trebuie desfiintat, pentru ca este ilegal, dar ca unii directori s-au declarat impotriva masurii.

„Cativa directori au spus ca ISJ nu se poate amesteca in hotararea consiliului profesoral, dar deasupra legii nu cred ca poate fi nimeni in aceasta tara. A tine elevul pe hol in timpul orelor este un chiul organizat. Cancelaria se poate inchide in timpul orei. Scoala are gardian si secretariatul poate raspunde persoanelor straine care vin in scoala cu probleme” – a argumentat Danielescu.

De aceeasi parere este si presedintele Sindicatului Invatamant Braila, Valeriu Partene, care sustine ca, prin acest serviciu, „elevii devin paznici si li se ia dreptul la educatie, plus ca sunt expusi riscului de a fi agresati”.