Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a cerut măsuri concrete pentru creşterea siguranţei în şcoli, nu doar rapoarte de activitate şi planuri pe hârtie. Adrian-Jean Andrei a convocat grupul judeţean pentru creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, după ce un studiu publicat recent arată că a crescut numărul elevilor harghiteni care au încercat droguri ilegale şi că acestea se consumă, uneori, în incinta şcolilor.

Dată fiind complexitatea problemei, prefectul Harghitei a dispus reformarea grupului de lucru şi a solicitat ca din el să facă parte atât directorii de şcoli, primarii şi reprezentanţii părinţilor, cât şi instituţiile cu atribuţii în domeniu.

„Siguranţa în şcoli nu înseamnă doar rapoarte de activitate sau planuri de acţiune proprii ale instituţiilor. Siguranţa în şcoli mai înseamnă şi prevenirea şi combaterea consumului de droguri, combaterea delicvenţei juvenile şi, nu în ultimul rând, siguranţa alimentelor pe care cei mici le consumă în cadrul programelor guvernamentale”, a declarat miercuri Adrian-Jean Andrei.

Acesta a dispus ca întâlnirile grupului de lucru să aibă loc lunar, să fie discutate teme concrete, iar membrii organismului să vină cu măsuri concrete pentru soluţionarea eventualelor probleme apărute. „Sigur că aceste acţiuni nu pot avea loc fără instituţiile care au atribuţii directe, respectiv Poliţia, Inspectoratul de Jandarmi, ISU, Inspectoratul Şcolar, Consiliul Judeţean, dar şi Direcţia de Sănătate Publică”, a spus prefectul Harghitei.

Despre studiul realizat de specialiştii Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Harghita, care arată că a crescut cu patru la sută numărul elevilor care au încercat sau consumă droguri ilegale, prefectul spune că nu este recunoscut, dar poate constitui un real semnal de alarmă. AGERPRES