pricajan_dan.jpgPrefectul judetului Hunedoara, Dan Aurel Pricajan, a solicitat Inspectoratului Scolar sa efectueze o verificare a tuturor unitatilor de invatamant din judet in perspectiva deschiderii anului scolar 2008-2009.
Verificarile vor urmari stadiul de realizare a lucrarilor de investitii programate la institutiile de invatamant hunedorene, modul in care au fost indeplinite actiunile de igienizare a scolilor, in special in unitatile scolare care nu au detinut autorizatii sanitare de functionare, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.

„Prefectul Dan Aurel Pricajan a solicitat ca, pana la data de 15 august, Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara sa prezinte o informare scrisa referitoare la aspectele mentionate. In informare vor fi incluse si masurile luate de conducerile unitatilor scolare pentru obtinerea autorizatiilor sanitare de functionare”, se precizeaza in documentul citat.

In paralel, Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Hunedoara a declansat o actiune de verificare a scolilor din judet in ceea ce priveste autorizarea acestora din punct de vedere sanitar. O prima sinteza a inspectiilor din teren va fi centralizata la jumatatea lunii august, a mentionat directorul ASP Hunedoara, dr. Dan Magheru.

„O prima evaluare a acestor activitati va fi cunoscuta pe data de 15 august, impreuna cu cerintele care trebuie indeplinite de unitatile de invatamant pentru autorizare, in vederea deschiderii noului an scolar”, a declarat directorul ASP Hunedoara.
Anul trecut, mai mult de trei sferturi din cele peste 400 de scoli hunedorene au fost autorizate sa functioneze din punct de vedere sanitar.