scoala ploiesti.jpgPrefectul de Prahova, Adrian Dobre, a dispus ca toate instalaţiile de încălzire din şcolile judeţului să fie verificate, după ce, marţi dimineaţă, cinci elevi ai Grupul Şcolar Transporturi Ploieşti au fost răniţi în urma exploziei unei sobe dintr-o sală de curs.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii, Dobre a convocat o şedinţă operativă la care au participat conducerile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, dar şi cele ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, şi a cerut efectuarea unor controale pentru verificarea stării instalaţiilor de încălzire din şcoli.

De asemenea, la orele de dirigenţie se vor prezenta, în toate şcolile din judeţ, informări pentru evitarea producerii unor situaţii similare. Cinci elevi de la Grupul Şcolar Transporturi Ploieşti au fost răniţi uşor, marţi dimineaţă, după ce o sobă a explodat în sala de curs. Adolescenţii au fost supuşi unor examene medicale complexe, însă niciunul nu a rămas internat. Unul dintre elevi a prezentat fractură de radius la antebraţul stâng, care a fost imobilizată cu aparat gipsat. Potrivit ISU Prahova, evenimentul s-a produs pe fondul nerespectării regulamentului intern de către elevi, aceştia încercând reaprinderea focului în soba în care se acumulaseră gaze. AGERPRES