Prefectul Ion Popa a controlat mai multe scoli din judetul Arges

popa_ion.jpgPrefectul Ion Popa, insotit de inspectorul scolar general Florin Gardin si de deputatul Adrian Miutescu, a inspectat pe 25 iulie scolile din 4 comune aflate in partea de nord a judetului Arges: Aninoasa, Berevoiesti, Musatesti si Valea Iasului.
Prefectul Popa a dorit sa vada modul in care au fost cheltuiti banii alocati de Guvern pentru reabilitarea infrastructurii scolare, dar si de ce sume de bani ar mai fi nevoie pentru finalizarea lucrarilor.

In anii 2006-2007, celor 4 localitati l-au fost repartizate peste 35 de miliarde de lei vechi, urmand ca in acest an sa mai primeasca alte 15 miliarde. Cu acesti bani s-au realizat reabilitari la acoperis, lucrari la tamplarie exterioara si interioara a cladirilor, finisaje interioare, izolatii termice, grupuri sanitare moderne in incinta scolilor si sisteme de incalzire centrala. Cu toate acestea, in cele 4 localitati vizitate, prefectul nu a intalnit o calitate foarte buna a lucrarilor.

“Sunt mult mai multumit de modul in care au fost cheltuiti banii de la bugetul de stat pentru reabilitarea scolilor din comunele vizitate, aflate in zona de sud a judetului. Am observat acolo preocupare din partea edililor pentru cheltuirea judicioasa a banului public”, a precizat prefectul Ion Popa.

“Inainte de toate, important este ca elevii din mediul rural vor avea conditii de invatat la fel de bune ca si cei de la oras. Prin eforturile Guvernului, vom avea in toate scolile gimnaziale din Arges sisteme de incalzire centrala si grupuri sanitare moderne” , a mai spus Ion Popa.