Toate unităţile de învăţământ din Teleorman vor fi controlate de săptămâna viitoare privind modul în care se derulează pregătirile pentru deschiderea anului şcolar 2013-2014, conform unei hotărâri adoptate miercuri în şedinţa Colegiului Prefectural.

Prefectul Liviu Dumitraşcu a declarat că din echipele mixte de control vor face parte salariaţi din principala instituţie a administraţiei judeţene şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Între obiectivele verificărilor se află structura funcţională a şcolilor, condiţiile igienico-sanitare, starea clădirilor, sălilor de clasă şi mobilierului, aprovizionarea cu apă, colectarea deşeurilor sau starea lucrărilor din unităţile incluse în proiecte de reabilitare, a precizat prefectul Liviu Dumitraşcu.
Vor fi controlate spaţiile pentru depozitarea suplimentelor alimentare pentru elevi şi instalaţiile de încălzire din şcoli în perioada sezonului rece.

Constatările echipelor de control vor sta la baza unor programe ce vizează înlăturarea eventualelor deficienţe din reţeaua învăţământului preuniversitar din judeţul Teleorman. AGERPRES