Autoritatile locale gorjene au inceput verificarea stadiului lucrarilor de pregatire a unitatilor scolare pentru deschiderea in bune conditii a anului scolar 2008-2009.
Potrivit subprefectului Constantin Dumitrescu, comisia este constituita din reprezentanti ai prefecturii, Consiliului Judetean, Autoritatii de Sanatate Publica si Inspectoratului Scolar Judetean si va urmari, in cele 777 de unitati de invatamant gorjene, stadiul realizarii lucrarilor de investitii, reabilitari si reparatii, al activitatilor de igienizare si aprovizionare cu combustibili, modul de pregatire a parcului de masini pentru transportul elevilor.

De asemenea, controlul vizeaza modul de asigurare a mobilierului si a celorlalte dotari scolare, al achizitionarii manualelor si rechizitelor scolare, a securitatii institutiilor de invatamant si al autorizarii sanitare de functionare a acestora.

„Comisia va prezenta conducerilor prefecturii si CJ Gorj o informare privind situatia intalnita in teritoriu, precum si propuneri si recomandari in cazurile in care se constata intarzieri sau deficiente in procesul de pregatire a inceperii noului an scolar”, a mentionat subprefectul Constantin Dumitrescu.