Pregătiri pentru începerea noului an şcolar la Tulcea

damian_dumitru.jpgAproape 85% din unităţile de învăţământ din judeţul Tulcea au obţinut până în momentul de faţă avizul sanitar pentru funcţionare, problemele cele mai mari fiind înregistrate ca în fiecare an în şcolile din Delta Dunării.

‘Avem 85% din şcoli în stare de a primi avizul sanitar. Rămân problemele din Delta Dunării, în şcolile din CA Rosetti, Periprava şi Caraorman, unde din cauza lipsei apei potabile unităţile vor primi doar un aviz parţial şi temporar. Aşteptăm punerea în practică a unui proiect prin care şcolile acestea vor fi dotate cu câte un filtru de apă potabilă, dar asta nu va rezolva problema avizului sanitar’, a declarat miercuri pentru AGERPRES şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Dumitru Damian.

O altă situaţie deosebită se înregistrează la o unitate de învăţământ din oraşul Babadag, situat în zona de terasă a judeţului Tulcea, unde recent, în urma unei furtuni, şcoala a rămas fără acoperiş, primăria oraşului neavând sumele necesare reparării acestuia.

‘Prefectura a transmis Guvernului documentaţia pentru reparaţia acoperişului şi în timpul unei videoconferinţe l-am rugat pe secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Stelian Fedorca, să ne ajute pentru ca cererea noastră să fie rapid soluţionată. Valoarea acoperişului este de circa 300.000 de lei. Numai că şcoala era dotată cu un sistem solar de încălzire şi producere a curentului electric, sistem al cărui cost este de cel puţin două ori mai mare decât cel al acoperişului’, a menţionat inspectorul general al ISJ, Dumitru Damian. AGERPRES