boc_emil.jpgPrim-ministrul Emil Boc a dispus alocări suplimentare de fonduri pentru a acorda majorarea salarială de 17% cadrelor didactice care nu au primit această creştere.


„Am dat dispoziţie ca la Buzău, dacă au fost cazuri de profesori care nu au primit majorarea de 17%, la fel ca toţi profesorii din ţara aceasta, să se facă alocaţie suplimentară de bani, să primească”, a declarat premierul, la postul public de radio.

Aproape 2.000 de cadre didactice participă, luni în Piaţa Dacia din Buzău, la un miting de protest faţă de neacordarea sporurilor salariale obţinute în instanţă.
Acţiunea este organizată de Sindicatul Învăţământului Preuniversitar ”Ion Neacşu” din Buzău şi este prima din cele trei zile de proteste pe care cadrele didactice le-au anunţat, în paralel cu suspendarea cursurilor pentru a doua săptămână consecutiv.


În anul 2008, Parlamentul a votat o majorare salarială de 50% pentru cadrele didactice, iar în mandatul Guvernului Boc, învestit ulterior, au fost emise acte normative pentru abrogarea legii adoptate de parlamentari, majorarea de 50 la sută fiind redusă la 17%. AGERPRES