Premierul Tariceanu nu accepta diminuarea bugetului pentru invatamant, sanatate si infrastructura

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat ca nu va accepta amendamente prin care sa se diminueze bugetele propuse de catre Guvern pentru domeniile invatamant, sanatate, infrastructura si cercetare.
Intrebat daca PNL va accepta amendamentele PSD la buget si, in general, in ce stadii sunt discutiile despre buget si negocierile cu privire la acesta, Tariceanu a spus ca Parlamentul poate veni cu amendamente atata vreme cat nu schimba “filosofia proiectului de buget” inaintat de Guvern.

“Atata vreme cat bugetul votat va pastra filosofia proiectului de buget pe care l-am inaintat Parlamentului, nu vad nici un fel de problema. Trebuie sa se mentina deficitul bugetar care este prognozat, trebuie sa se mentina anumite capitole de cheltuieli pe care le-am decis, cum ar fi invatamantul, unde nu voi accepta sa se diminueze sub 6% nivelul cheltuielilor, nivelul cheltuielilor din sanatate, celor care sunt aferente pentru infrastructura, cheltuielile pentru cercetare. Deci, sunt cateva puncte la care PNL si eu personal ca prim – ministru nu pot sa accept modificari”.

El a spus ca “pot sa fie amendamente care sa aduca anumite schimbari, fara ca ele insa sa afecteze corpul principal al bugetului. Un Parlament este suveran, are dreptul sa dezbata si sa vina cu amendamente, astfel incat nu vad nici un fel de problema”.