ponta_2012.jpgPremierul Victor Ponta i-a solicitat miercuri ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, să acorde o atenţie sporită modului în care este implementat proiectul vizând clasa pregătitoare, astfel încât soluţia aleasă de Guvern să-şi dovedească utilitatea.

„O să vă rog să aveţi grijă de modul în care se implementează proiectul cu clasa pregătitoare, în aşa fel încât intenţiile noastre bune şi practica să dovedească faptul că am putut să alegem o soluţie corectă pentru părinţi, pentru copii, şi că până la urmă, nu cu forţa, se poate face un lucru bun”, a afirmat Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern. El i-a asigurat pe miniştrii din Cabinetul său că le susţine măsurile de modernizare, de reformă, cu condiţia ca acestea să fie bine explicate.

„Haideţi să le pregătim bine, să le comunicăm bine, să le explicăm oamenilor, să ascultăm pe toată lumea. Evident că la orice iniţiativă vor exista critici, dar cred că marea diferenţă faţă de guvernul anterior este că trebuie să-i ascultăm pe cei care ne critică. Unii au dreptate, alţii n-au dreptate, dar nu vreau să facem ca Guvernul Boc, care întâi tăia şi după aia măsura. Vreau să vă rog pe toţi să măsuraţi bine, să explicaţi şi, când e momentul, să luăm decizia, dar nu vreau să cădem în boala guvernelor trecute – mai întâi să luăm decizia şi după aceea începem să o reparăm”, i-a atenţionat Ponta pe demnitari.
Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a lansat sâmbăta trecută în dezbatere publică proiectul de metodologie pentru înscrierea copiilor în învăţământul primar în anul şcolar 2013-2014. Înscrierile la clasa pregătitoare şi clasa I se vor face în două etape, la etapa a doua participând doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă, prevede proiectul de metodologie privind înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I propus dezbaterii publice de către MEN.

Astfel, prima etapă se va desfăşura între 2 – 22 aprilie, de luni până vineri, între orele 8,00 – 20,00, sâmbăta, între orele 8,00 – 13,00, părinţii putând fi programaţi pentru înscriere de către unitatea de învăţământ. A doua etapă de înscriere va avea loc între 8 – 17 mai. AGERPRES