ponta_elevi.jpgPremierul Victor Ponta, care a participat luni, la Târgu-Jiu, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, la o lecţie predată elevilor de clasa a IV-a cu ajutorul unor tablete digitale, a menţionat că susţine extinderea acestui sistem în cât mai multe unităţi şcolare din ţară. Colegiului „Tudor Vladimirescu” i-au fost repartizate 30 de astfel de tablete pe care pot fi încărcate lecţiile şi care le vor fi utile tuturor elevilor care învaţă în această instituţie.

„Este un program pe care Ministerul Educaţiei, de aceea domnul ministru Costoiu a fost cu mine, încearcă să-l dezvolte mai de mult, este vorba şi de o finanţare europeană în primul rând – manuale digitale. Este ceea ce vom avea, probabil, peste câţiva ani în toate şcolile, dar acum pare aşa ştiinţifico-fantastic, însă dacă vă uitaţi la ce fac elevii, chiar şi cei mai mici, nu doar cei mai mari, la modul extraordinar de rapid în care ştiu să umble cu telefoane mobile, cu tablete, cu computere, vă daţi seama că nouă ni se pare foarte modern să avem toţi elevii cu manuale digitale, lor li se pare deja un lucru normal şi, în funcţie de resursele financiare pe care le avem, o să extindem aceste sistem”, a declarat primul ministru.

Ponta a transmis aprecieri şi celor care şi-au adus contribuţia la realizarea acestor softuri. „Ce mă bucură foarte tare este că există deja mulţi profesori care au lucrat la aceste softuri şi care chiar pe plan european şi pe plan mondial sunt consideraţi în prima linie”. AGERPRES