Un număr de 68 de elevi din Sălaj, premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale, în cursul anului şcolar trecut, alături de cei care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat sau la admiterea la liceu, au fost recompensaţi miercuri, în cadrul „Galei olimpicilor”, cu premii în bani oferite de Consiliul Judeţean, agenţi economici din judeţ precum şi de Episcopia Sălajului.

Festivitatea a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Zilelor Învăţământului Sălăjean. Prezent la eveniment, Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj a precizat că premiile în bani oferite nu au o valoare foarte mare, propunând ca anul viitor elevii merituoşi ai judeţului să fie recompensaţi nu cu bani ci cu traininguri „în care să poată afla acele aspecte de detaliu care asigură succesul”.

Cea mai mare valoare a unui premiu acordat a fost de 1.000 de lei, acesta revenind unei eleve de la Şcoala „Mihai Eminescu” din Zalău, ce a obţinut locul I la Olimpiada Naţională de Limba Română şi un premiu special la Olimpiada Internaţională de Limbă, Literatură şi Spiritualitate Română. Valoarea celorlalte premii acordate de CJ Sălaj a variat între 600 şi 100 de lei.

Zilele Învăţământului Sălăjean, eveniment ajuns anul acesta la a şaptea ediţie, au debutat luni, cu lansări de carte, urmate marţi de o expoziţie de pictură şi un cerc literar al cadrelor didactice. Manifestările se vor încheia joi, cu o festivitate de felicitare a cadrelor didactice pensionate în acest an. AGERPRES